Din selvangivelse 2017

Mandag den 12. marts 2018 kan ca. 85 % af alle danskere se deres årsopgørelse for 2017 ved at gå ind på den personlige skattemappe på skat.dk. Har du korrektioner hertil, kan disse almindeligvis foretages elektronisk. Uofficielt vil det formentlig allerede fredag den 9. marts være muligt at se årsopgørelsen, hvis billedet fra sidste år gentages, og hvis omfanget af nettrafikken ikke blokerer for adgang.

For ca. 15 % vedkommende mangler der data, før der kan dannes en årsopgørelse. Her må du eller din rådgiver præsentere de manglende oplysninger og foretage korrektioner, således at selvangivelsen bliver korrekt. Det er typisk resultat af selvstændig virksomhed eller udlandsforhold, der gør, at der skal udarbejdes en selvangivelse, før der kan dannes en årsopgørelse. Ved skattemæssigt komplekse forhold kan der gå adskillige måneder fra selvangivelsens indlevering til at årsopgørelsen er klar.

Har du betalt for meget i foreløbig skat, kan du få pengene tilbage fra 10. april med rentetillæg på 0,5 %.
Hvis du har rettelser til din årsopgørelse, skal du huske at indtaste disse senest den 30. marts, hvis du vil have pengene tilbage
 den 10. april. Har du betalt for lidt i foreløbig skat, skal du betale en dag til dag rente på 1,7 % p.a. i perioden den 1.januar 2018 til 30.juni 2018 og 3,7 % fra den 1.juli 2018.

Det er således nu, du skal i gang med at samle grundlaget for selvangivelsen. Du skal også overveje, om du skal indhente hjælp til selvangivelsen, eller om du kan klare det selv.

Har du indkomster fra udlandet, erhvervsmæssig virksomhed, herunder boligudlejning eller andre komplicerede forhold eller bare mange skatterelevante transaktioner, kan der være grund til at få professionel hjælp, idet du ofte ved udarbejdelsen af selvangivelsen vil have valg, hvor det ikke er særligt nemt at gennemskue, hvad der er bedst for dig.

Har du brug for hjælp til at udarbejde din selvangivelse og kontrollere din årsopgørelse, så kontakt os på info@inwema.dk. eller ring til os på 3169 3169. 

Vi tager udgangspunkt i din personlige konkrete situation, der især ved udlandsforhold ikke kan klares alene ved at bruge de danske interne skatteregler. Ved udenlandsk indkomst betyder dette ofte, at der skal inddrages både danske og udenlandske skatteregler samt eventuelle aftaler mellem landene. Det kræver manges års erfaring og viden samt dagligt arbejde hermed. Det ville glæde os at hjælpe dig.